1.Yaprak Seçimi: Mümkünse beyaz üzüm yaprakları tercih edilmelidir. Yaprakların iki tarafı da tüysüz olmalı, kalın ve yırtık olmamalıdır. Üzeri lekeli olmamalıdır. Lekeli yapraklar ağacın hastalık geçirdiğini gösterebilir.
2.Yaprak Toplama: Yapraklar uçtaki sürgün kısmından toplanmalıdır. Ayrıca yapraklar basılmadan önce bir gece bekletilmelidir. Bu, yaprakların yumuşamasını sağlar ve destelemeyi kolaylaştırır.
3.Tuzlu Su Ayarı: Tuzlu suyu ayarlamak için yumurta testini kullanabilirsiniz. Yumurta suyun yüzünde kalıyorsa tuz oranı istenen kıvama gelmiş demektir. Tuzu az olursa yaprak erir, çok olursa tuzlu olur.
4.Saklama: Salamura yapraklarını serin ve karanlık bir yerde saklamalısınız. Kullanmak için aldığınız yaprakların arta kalan kısmını bidona geri koymayın. Tekrar kullanmak için derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Comments