top of page
Yazarın fotoğrafıowner

Salamura Yaprak Nasıl Yapılır ?



1.Yaprak Seçimi: Mümkünse beyaz üzüm yaprakları tercih edilmelidir. Yaprakların iki tarafı da tüysüz olmalı, kalın ve yırtık olmamalıdır. Üzeri lekeli olmamalıdır. Lekeli yapraklar ağacın hastalık geçirdiğini gösterebilir.

2.Yaprak Toplama: Yapraklar uçtaki sürgün kısmından toplanmalıdır. Ayrıca yapraklar basılmadan önce bir gece bekletilmelidir. Bu, yaprakların yumuşamasını sağlar ve destelemeyi kolaylaştırır.

3.Tuzlu Su Ayarı: Tuzlu suyu ayarlamak için yumurta testini kullanabilirsiniz. Yumurta suyun yüzünde kalıyorsa tuz oranı istenen kıvama gelmiş demektir. Tuzu az olursa yaprak erir, çok olursa tuzlu olur.

4.Saklama: Salamura yapraklarını serin ve karanlık bir yerde saklamalısınız. Kullanmak için aldığınız yaprakların arta kalan kısmını bidona geri koymayın. Tekrar kullanmak için derin dondurucuya koyabilirsiniz.



11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page